Nyheter

Här lägger vi löpande upp information, uppdateringar och nyheter om vad som händer i kalendern, på hemsidan och i tornerlaget.

Vintern börjar som sakta släppa sitt grepp och vi börja vakna till liv och planera årets säsong. Det blir ofta lite tyst från oss under lågsäsongen, så också detta året.  
I helgen som var samlades hela gänget i Mjölby där vi höll en "prova-på"- dag för anmälda ekipage. Både ryttare och häst fick bekanta sig med skrank, qvintan, ringar och kuddar. Framstegen var fantastiska att se då deltagarna utvecklades jättemycket under den korta tiden. Vem vet, kanske kör vi en repeat!
 
// Sarah

28 Mars 2018 | Börjar vakna ur dvalan

Vintern börjar som sakta släppa sitt grepp och vi börja vakna till liv och planera årets säsong. Det blir ofta lite tyst från oss under lågsäsongen, så också detta året.
I helgen som var samlades hela gänget i Mjölby där vi höll en ”prova-på”- dag för anmälda ekipage. Både ryttare och häst fick bekanta sig med skrank, qvintan, ringar och kuddar. Framstegen var fantastiska att se då deltagarna utvecklades jättemycket under den korta tiden. Vem vet, kanske kör vi en repeat!
// Sarah
Vi har haft ett fantastiskt år där vi för att nämna några saker haft ett första uppträdande av våra historiska damer samt deltagit i både Östgötamässan Häst - Jakt - Lantliv och Elmia Scandinavian Horse Show. Vi har alla kämpat och slitit under året men samtidigt haft väldigt roligt tillsammans och det är det viktigaste. Nu tackar Höglandsriddarna för detta året och skålar in 2018!
Gott nytt år!!
 
// Sarah

31 December 2017 | Gott Nytt år!

Vi har haft ett fantastiskt år där vi för att nämna några saker haft ett första uppträdande av våra historiska damer samt deltagit i både Östgötamässan Häst – Jakt – Lantliv och Elmia Scandinavian Horse Show. Vi har alla kämpat och slitit under året men samtidigt haft väldigt roligt tillsammans och det är det viktigaste. Nu tackar Höglandsriddarna för detta året och skålar in 2018! Gott nytt år!!
// Sarah

13 september 2017 | Inför Östgötamässan

Nu börjar det närma sig! I helgen är det Östgötamässan där våra riddare kommer visa upp sig i två shower, lördag och söndag. Fotfolket är även på plats och du kan som besökare prova på både att hugga äpple och skjuta pilbåge.
Passa på att komma och träffa oss!!
// Sarah

16 Augusti 2017 | Bilder från Hästholmen

Efter tålmodig väntan kommer här bilderna från Hästholmen!
// Sarah

14 Augusti 2017 | I väntan på bilder

För er som tålmodigt väntat på bilderna från våra två dagar i Hästhomen, dom är på väg. Flera av våra medlemmar, inklusive fotograf, tog sig en välförtjänt semester på medeltidsveckan i Visby. Det kommer dessutom några unika bilder, mer tänker vi inte avslöja. Ha tålamod så kommer ni inte bli besvikna!
// Daniel

3 Augusti 2017 | Bilder från Nydala

Bilderna från Nydala ligger nu uppe på facebook och här på hemsidan i vårt galleri!
Klicka på bilden för att komma dit direkt.
// Sarah

30 Juli 2017 | Efter Nydala

Dagens väder till trots så gick folk man ur huse och fyllde upp Nydala kloster när Höglandsriddarna var på besök i lördags! En försiktigt beräkning på morgonen viskade om två, kanske trehundra besökare, men när över 600 bilar parkerats på området och marknaden fyllts till bredden kunde samtliga medarrangörer lyckligt konstatera att det var över 1500 personer på plats.
Vi tackar så mycket för oss och hoppas att ni hade lika kul som vi hade!
//Höglandsriddarna

21 Juli 2017 | Bilder från Tranås

Bilderna från Tranås är nu upplagda och vi är även jätteglada att Fun4Free har gjort en film om eventet!
Både filmen och bilderna hittar ni i vårt galleri. Klicka på bilden för att komma dit direkt.
// Sarah
Nu är tälten på tork, hästarna mumsar på sitt hö och kläderna har börjat packas in i garderoben igen. Tornerspelen i tranås är över för i år och vi tackar innerligt för alla besökare och Fun4free, utan er hade inte spelen blivit av och vi hoppas på en retur nästa år! Stort grattis till Lina och Gustaf, lördagen och söndagens vinnare av tipsrundan.
När vi fortfarande höll på att stuva undan utrustningen, så fick vi ett meddelande på vår facebooksida som gjorde oss riktigt glada och som vi vill dela med oss:

"Tack för två fantastiska dagar i Tranås! Spännande och lärorikt för barnen. Ni är alla duktiga på att lära ut och ni bjuder på er själva. Bra engagemang! Hoppas att vi ses igen //Rebecka"

Vi blir så glada när vi får höra sånt här, för hade ni i publiken inte uppskattat det vi gör, då hade vi inte haft nån anledning att driva det vidare.
Hoppas ni alla mår bra, så ses vi i Vrigstad om två veckor!

// Daniel

16 Juli 2017 | Efter Tranås

Nu är tälten på tork, hästarna mumsar på sitt hö och kläderna har börjat packas in i garderoben igen. Tornerspelen i tranås är över för i år och vi tackar innerligt för alla besökare och Fun4free, utan er hade inte spelen blivit av och vi hoppas på en retur nästa år! Stort grattis till Lina och Gustaf, lördagen och söndagens vinnare av tipsrundan. När vi fortfarande höll på att stuva undan utrustningen, så fick vi ett meddelande på vår facebooksida som gjorde oss riktigt glada och som vi vill dela med oss:

”Tack för två fantastiska dagar i Tranås! Spännande och lärorikt för barnen. Ni är alla duktiga på att lära ut och ni bjuder på er själva. Bra engagemang! Hoppas att vi ses igen //Rebecka”

Vi blir så glada när vi får höra sånt här, för hade ni i publiken inte uppskattat det vi gör, då hade vi inte haft nån anledning att driva det vidare. Hoppas ni alla mår bra, så ses vi i Vrigstad om två veckor!
// Daniel
// Sarah

8 April 2017 | Ny hemsida!

Nytt år, ny säsong, ny domän, ny hemsida, nya färger men gänget är detsamma! Håll utkik, inom kort kommer vi publicera mer info om årets kommande event och även mer info om vilka vi är och vad vi gör. Tills dess kan det se lite konstigt ut på hemsidan medans vi jobbar. Så njut av vårsolen så meddelar vi när hemsidan är färdig!
// Sarah & Mikaela